Chat with us, powered by LiveChat
  • ESTA-ANSÖKAN

    Välkommen till det elektroniska systemet för ansökan om inresetillstånd

    START NY ANSÖKAN

Viktiga fakta om ESTA:

  • Behandlingstid upp till 36 timmar. Vi erbjuder även expressregistrering inom 2 timmar.
  • Endast medborgare från de 38 ”Visa Waiver” -länderna kan ansöka om resetillstånd
  • ESTA gäller endast resenärer som anländer till Förenta staterna med båt eller flygplan enligt viseringsavvisningsprogrammet
  • Om du reser genom Förenta staterna måste du också ha ett giltigt resetillstånd
    Syftet med ESTA är att amerikanska myndigheter vill kontrollera alla ”Visa Waiver” -resenärer mot en rad olika databaser innan de lämnar sitt hemland
  • ESTA kan endast hämtas via Internet – i motsats till en visering utfärdad först efter ett personligt möte i en amerikansk ambassad
  • En resebyrålicens gäller normalt i upp till 2 år efter godkännande och kan enkelt uppdateras genom ändringar i reseplaner eller senare reser
  • ESTA är inte visum – det är en resetillstånd
  • Utan en giltig resetillstånd (ESTA) kommer du att nekas incheckningen
  • Ett godkänt resetillstånd (ESTA) garanterar inte tillträde till USA
  • Om din ESTA-ansökan avvisas måste du ansöka om ett B-1 Business Visa eller B-2 Tourist Visa (det kan ta veckor och vissa fall månader ska beviljas)

VAD DU ANVÄNT FÖR:

  • Giltigt pass från ett Visa Waiver Program land
  • Giltigt kreditkort (MasterCard, VISA, American Express och Discover (JCB, Diners Club)) eller PayPal för att betala
  • Vår professionella granskning och ESTA-tjänst kostar 88,00 USA-dollar per ansökan, vilket inkluderar den obligatoriska regeringsavgiften.
  • Din kontaktinformation.
  • Din senaste anställningsinformation, om tillämpligt.
  • Beräknad registreringstid är 15-25 minuter

Varför måste jag söka om ESTA?

  • Efter 12 januari 2009 måste alla resenärer från ”Visa Waiver” -länderna ha ett godkänt ESTA-godkännande före incheckningen vid avresa
  • Du rekommenderas att ansöka om ESTA i god tid före avgång, eftersom det kan ta upp till 72 timmar att behandla din ansökan för första gången

Vem måste ha godkänt ESTA?

  • Alla personer inklusive barn och spädbarn (gemensamma ansökningar finns inte)
  • ESTA gäller endast de som anländer till Förenta staterna med flyg eller båt
  • ESTA gäller även för dem som ska resa genom USA